dinsdag 15 december 2009

Ding 21

Ding 21. Ik kan alleen maar bedenken dat Footnote wellicht iets voor het Zeeuwsarchief is. Hier kan je dan bepaalde items plaatsen zoals foto's en afbeeldingen op onderwerp. Maar ja, dat kan dus ook op link afbeeldingen op de website van het archief. In principe kan je alles aanleveren voor Footnote en ook wat historisch gezien interessant is voor bepaalde doelgroepen.
Wat ding 21 betreft hou ik het hierbij. Ik heb er kennis van genomen.

donderdag 10 december 2009

Ding 20


Ding 20 neem ik aan zoals het is. Ik geloof het allemaal wel .Ik heb interesse in andere soort muziek. Ik kan niet bedenken wat het archiefdienst moet van lastfm of Blipfm of een ander radiozender. Niet veel denk ik. Een heel mager verhaal van mij.

Ding 19


Ding 19 is helemaal niet aan mij besteed. In mijn prive leven doe ik ook niet mee aan dit soort sociale netwerken. Wat het Zeeuwsarchief betreft denk ik dat ze inderdaad op Hyves of iets dergelijks terecht kunnen en informatie beschikbaar stellen. Bezoekers die bijvoorbeeld een stamboom aan het uitzoeken zijn, kunnen bijvoorbeeld kijken of er andere bezoekers aanvullende informatie hebben over de stamboom waarmee zij bezig zijn. Vriend van de genealogen.

Ding 18


Ding 18 vind ik zelf heel interessant. Alhoewel ik hier bij het Zeeuwsarchief geen boeken invoer ga ik dit website prive gebruiken om thuis al mijn boeken te catalogiseren. Wat betreft het Zeeuwsarchief kunnen ze gelijk aan de slag. Maar ja, zoiets dergelijks bestaat al denk ik. Vubis bijvoorbeeld.

donderdag 3 december 2009

Ding 17

Al geregistreerd bij Stamboomforum, ik heb zelf een 11 tal recensies over het website van het Zeeuwsarchief gevonden. Het zijn toch algemeen genomen positieve berichten. De website zeeuwengezocht is in mijn beleving goed genoeg om op zoek te gaan naar Zeeuwen in het verleden.

Ding 16

Ding 16 (You Tube) komt mij wel bekend voor. Ik heb het even uitgeprobeerd. Je moet wel in geïnteresseerd zijn want het overgrote deel van de korte filmpjes zijn in principe maar filmpjes die nergens over gaan. Voor het archief lijkt het mij wel het proberen waard als ze bijvoorbeeld open dagen en de landelijke archievendag filmen met hun archiefschatten en dit uploaden op You tube. Handig voor het publiek buiten zeeland en de rest van de wereld. Het is maar een idee.

Ding 15

Ik heb het verhaal van ding 15 helemaal gelezen. Ik het het één en ander geopend en uitgeprobeerd. Ik heb geen RSS abonnement genomen via netvibes.
Helaas kan ik zo even niet bedenken of dit onderdeel toepasbaar is binnen het Zeeuwsarchief.
Het zijn wel luisterberichten zonder videobeelden. Om maar iets te noemen, wellicht dat het audio archief zich hiervoor leent.

dinsdag 24 november 2009

Ding 14

Zelf vind ik dat ding 14 vergelijkbaar is met ding 13, maar wederom ook aan instant messaging doe ik niet. Ik heb hier geen aanleg voor. Het spreekt mij gewoon niet aan. Natuurlijk is het een heel handig communicatie middel. Al dit soort programma's zijn natuurlijk heel nuttig maar je moet er wel" feeling" voor hebben. Dit soort dingen heb ik me te weinig eigen gemaakt.
Een ZeurPiet.

Ding 13.


Ding 13. Twitteren. Handig en leuk fenomeen. Ik weet dat een heleboel mensen aan het twitteren zijn geslagen, maar ik zie mezelf dit niet doen. Ik heb wel een account aangemaakt en het even uitgeprobeerd. Ik zeg het eerlijk het is niet aan mij besteed. Dus zal ik ook niet al te diep in dit materie duiken, maar wel leuk om uitgeprobeerd te hebben. msn doe ik ook niet.

donderdag 19 november 2009

Ding 12


Ding 12 vind ik zelf heel leuk om te doen. Ik heb zojuist een verhaaltje geschreven over mijn favoriete land. Je raad het al denk ik. Het is Suriname geworden. Ooit ga ik re-emigreren.
Ik hou het dit keer kort op mijn blog.
Overigens zie je op de foto de Surinaamse vlag gevormd door een mensenmassa.

donderdag 12 november 2009

Ding 11

Nou, de "dingen"worden voor mij vanaf nu steeds moeilijker en soms ook onbegrijpelijker. Ja ik weet het het ligt aan mij. Maar ik zal doorgaan. Wat betreft ding 11 weet ik dat als ik een onderwerp op google zoekt dat het ook een link naar wikipedia kan zijn. Verder weet ik dus het fijne hiervan niet. Ik zou zeggen maak een slide show van de tentoonstelling bij het Zeeuwsarchief zodat digitale bezoekers ook onze tentoonstelling digitaal kunnen bekijken. Handig voor mensen die niet direct in de buurt wonen. Dus een soort wiki-tentoonstelling.

woensdag 4 november 2009

Ding 9

Ding 9 vind ik zelf heel moeilijk om een verhaal van te maken. Zelf kom ik nagenoeg niet in aanraking met de opgenoemde suggesties. Het hele website 2.0 gebeuren is toch vanuit het archiefdienst iets voor de website-beheerder en public relations. Zelf let ik wel op als ik naar een bepaald site ga, of er ook een RSS mogelijk aanwezig is. Kan ik een abonnement nemen als het website voor mij interessant is. De overige toepassingen tot nu toe gehad kom je wel eens tegen, het klint nu bekender in de oren en je weet dan ook wat het is. Het lijkt mij ook niet verstandig als bezoekers informatie aan ons website kunnen toevoegen. Je krijgt dan een soort wikipedia effect en de vraag is dan op den duur wat is waar of wie is wie. Ik hou het hierbij, al zeg ik het zelf, het is een verhaal van niks, maar ik blijf over het website gebeuren positief.

Ding 7

Dit is uitermate geschikt voor bedrijven die klanten op hun website de route naar hun middels een routeplanner met pop-up foto's ter verduidelijkt. Het lijkt mij wel iets voor het Zeeuwsarchief om dit toe te passen op hun website. Verder zou het ook prachtig zijn om bepaalde reisjournaals hier bij het archief met zo'n toepassing te maken voor het publiek of als educatiefmateriaal voor scholieren. Wellicht een publiekstrekker. Voor thuis gebruik lijkt het mij natuurlijk ook handig en wel te verstaan voor degene die hierin heel bedreven is. Zelf zie ik mij niet zo'n zeg maar "Bontekoe"reisverhaal maken.

Ding 6

Nieuwe gebouw landsarchiefdienst Suriname. In maart 2009 was ik met vakantie in Suriname. Als ik toch in Suriname ben dacht ik, dan ga ik ook even langs het Surinaamse archiefdienst. Hier zag ik op een billboard dat ze bezig waren met nieuwbouw, dus ging ik even kijken waar ze het gebouw hadden neer gezet. Binnenkort wordt dit gebouw opgeleverd en verhuisd vanuit het Nationaalarchief in DenHaag ruim 800 meter Surinaamse archief weer terug naar Suriname. Ook vanuit het Zeeuwsarchief gaan stukken in digitale vorm naar Suriname. Als geboren Surinamer ben ik hier wel trots op. Zeker weten.

donderdag 22 oktober 2009

Ding 8

Het is allemaal leuk en aardig, maar dit onderdeel is niet aan mij besteed. Een gewone leek met weinig computer-ervaring zoals ik, die het wel probeert om het positieve van te ontdekken. Ik snap de mogelijkheden wel en wat de bedoeling is, alleen denk ik dat dit meer bedoeld is voor schrijvers, uitgeverijen en kranten en dergelijke en wellicht werken ze al met dit soort kantoortoepassingen. Ongetwijfeld.

Ding 5

Al die zoekgereedschappen. Het is niet mijn ding.Ik snap wel dat ze reuze handig zijn maar in mijn geval maak ik er heel weining gebruik van. Misschien jammer. Ik ben snel geneigd om iets gewoon op Google te zoeken, dus Google Blog search vind ik zelf prima.
Wat ik wel prettig vind is dat het het mogelijk is om al die RSSfeeds onder een tabje op te slaan.
Vind ik zelf wel overzichtelijk. Maar ja zoiets bestaat al natuurlijk heel lang, ik loop hierop gewoon achter.

Ding 4.

Als je geïnteresseerd bent in een bepaald onderwerp dan lijkt mij RSS wel een handige ding.
Zelf ben ik geïnteresseerd in bepaalde onderwerpen over mijn geboorteland Suriname, dus heb ik een RSS abonnement genomen op de site van Suriname.nl . Dit bespaart je tijd wat betreft het zoeken naar onderwerpen. Een nadeel kan ik even niet vinden.

woensdag 7 oktober 2009

Help.

Ik heb mijn een eerste zet gedaan in 23archiefdingen. Nu beland bij een blog aanmaken.
Nou, een account maken op blogger.com was toch niet echt makkelijk voor mij. Een echte digibeet dus, maar met de professionele hulp van onze coach is het mij nu wel gelukt. Stapsgewijs zal het toch moeten lukken, maar ja, ik zal toch regelmatig de hulp van de coach moeten in roepen. Gelukkig zeg ik maar. Coach dank je wel.